8 תחליפי בשר שכדאי להשתמש בהם

טופו: טופו, הידוע גם בשם גרגרי שעועית, הוא מוצר סויה רב-תכליתי, עשיר בחלבון, שניתן להשתמש בו במגוון מנות, ממוקפצים ועד קינוחים, קבלו פירוט באתר foodislife.co.il. זה זמין במגוון של עקביות, כולל משי, רך, מוצק ומוצק במיוחד, כל אחד מתאים לסוגים שונים של מנות. טופו הוא מקור נהדר לחלבון, ברזל וסידן, והוא יכול לספוג טעמים ממרכיבים אחרים, מה שהופך אותו לתחליף בשר פופולרי.

טמפה: עשוי גם מפולי סויה, טמפה הוא מוצר אינדונזי מסורתי שנוצר באמצעות תהליך תסיסה מבוקר הקושר את השעועית לצורה דמוית עוגה. בניגוד לטופו, לטמפה יש מרקם מוצק וטעם אגוזי. הוא עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים ומגוון ויטמינים ומינרלים, מה שהופך אותו לחלופה בריאה לבשר.

סייטן: סייטן הוא תחליף בשר העשוי מגלוטן, החלבון העיקרי של החיטה. מכונה לעתים קרובות "בשר חיטה", לסייטן יש מרקם צפוף, לעיס הדומה לזה של בשר. הוא עשיר בחלבון אבל דל בשומן, וניתן לטיגון במחבת, להקפיץ ואפילו לצלות. עם זאת, זה לא מתאים לבעלי אי סבילות לגלוטן או צליאק.

ג'קפרי: ג'קפרי הוא פרי גדול וטרופי, שכשהוא בוסר, יכול לשמש כתחליף משכנע באופן מפתיע לבשר במגוון מאכלים, במיוחד אלה הדורשים בשר מגורר או מושך. הוא עשיר בסיבים, ויטמין C וחומרים מזינים אחרים. עם זאת, הוא נמוך יותר בחלבון מאשר תחליפי בשר אחרים, ולכן מומלץ להגישו עם תוספת עשירה בחלבון.

עדשים: עדשים הן קטניות זעירות בצורת דיסק המגיעות במגוון צבעים, מצהוב ואדום ועד לירוק ושחור. הם עשירים בחלבון ובסיבים תזונתיים, כמו גם בחומרי מזון מרכזיים כמו ברזל וחומצה חומצה. ניתן להשתמש בהם במקום בשר טחון במנות כמו ספגטי בולונז, טאקו ופאי רועים.

פטריות: זנים גדולים במיוחד, לבביים כמו פורטובלו ושיטאקי יכולים לספק למנות טעם משביע, דמוי בשר וטעם אומאמי. בעוד שפטריות אינן עשירות בחלבון כמו חלופות בשר אחרות, הן מספקות מעט חלבון יחד עם חומרים מזינים חשובים כמו סלניום, אשלגן וויטמינים מקבוצת B. קבלו מתכוני ממולאים בקלי קלות.

חלבון צמחי במרקם (TVP): TVP הוא מזון רב תכליתי ועשיר בחלבון העשוי מקמח סויה. הוא משמש לעתים קרובות כתחליף בשר במגוון מנות, מצ'ילי ועד המבורגרים. TVP נמכר יבש וצריך לייבש אותו לפני השימוש, בדרך כלל על ידי הרתחה או השרייה במים חמים.

שעועית וקטניות: שעועית, אפונה וחומוס הם כולם קטניות, והם מקור מצוין לחלבון וסיבים. הם יכולים לשמש בהמון מנות, מסלטים ומרקים ועד המבורגרים וקארי, כמעמד לבשר. הם גם עשירים במגוון של חומרים מזינים אחרים, כולל ברזל, אשלגן ומגנזיום.

Uncategorized כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
הבנת לימודי נוער בעידן הדיגיטלי
בעידן הדיגיטלי של היום, השלמת לימודי נוער דרך האינטרנט הפכה נפוצה יותר ויותר. בתור מישהו שקוע לעומק...
קרא עוד »
פבר 19, 2024
אימון זוגי – מה חשוב לדעת?
חושבים להצטרף אל אימון זוגי וזאת כדי לחזק את מערכת היחסים שלכם במידה ניכרת? הדבר יהיה אפשרי לחלוטין...
קרא עוד »
פבר 09, 2022
יצירת חבילות שי בלתי נשכחות לחג החנוכה
חג האורות, חנוכה, הוא לא רק זמן בעל משמעות רוחנית אלא גם עונה של שיתוף אהבה ושמחה באמצעות מתנות. בעוד...
קרא עוד »
אוק 05, 2023
דילוג לתוכן